Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη βουλή η λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου διαβιβάζεται η δικογραφία αλλά και αυτή καθεαυτήν η λίστα Λαγκάρντ.

Στη βουλή η λίστα Λαγκάρντ
Στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου διαβιβάζεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς η δικογραφία αλλά και αυτή καθεαυτήν η λίστα Λαγκάρντ.

Για την υπόθεση και την επί της ουσίας μη διερεύνηση της λίστας από τις αρμόδιες αρχές διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη. Οι έρευνες "προσέκρουσαν" σε ονόματα πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα των δύο πρώην υπουργών, και ως εκ τούτου η λίστα μεταβιβάστηκε στη βουλή για περαιτέρω διερεύνηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν καταθέσει ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης, οι οποίοι επέρριψαν ευθύνες στους τότε υπουργούς οικονομικών, λέγοντας ότι ουδέποτε έλαβαν εντολή διερεύνησης των ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v