Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Βουλή οι "στρατηγικές" αποκρατικοποιήσεις

Την κύρωση από τη Βουλή των μεταβιβάσεων δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της αναφορικά με το πακέτο των μέτρων.

Από Βουλή οι στρατηγικές αποκρατικοποιήσεις
Την κύρωση από τη Βουλή των μεταβιβάσεων δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της αναφορικά με το πακέτο των μέτρων.



Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος για το επίμαχο θέμα της κύρωσης από τη Βουλή των αποκρατικοποιήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να συνθέσει τις διαφορές, διατυπώνοντας την πρόταση οι μεν πωλήσεις επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα να κυρώνονται από τη Βουλή, για τις υπόλοιπες να υπάρχει διαδικασία ενημέρωσης και ελέγχου, ώστε να μη χρειάζεται να κυρώνεται από τη Βουλή και η πώληση ενός οικοπέδου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ε. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, διασφαλίζοντας ότι δεν θα είναι εκποίηση περιουσίας, αλλά μοχλός ανάπτυξης. Σημείωσε δε ότι η Βουλή έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει τις πωλήσεις δημόσιας περιουσίας, σημειώνοντας ότι είναι αυτονόητο για όλη την Ευρώπη και για την Ελλάδα να κυρώνονται από τη Βουλή οι πωλήσεις συμβάσεων στρατηγικού χαρακτήρα.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινήματος εισηγήθηκε να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το πακέτο μέτρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο δίλημμα «μπροστά ή πίσω», «το πίσω είναι παιχνίδι με τη φωτιά», ενώ η προοπτική του κόμματος είναι μία: «Να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει και να αρχίσει να αποδίδει».

«Το πακέτο θα κριθεί συνολικά και πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί για να αλλάξει το κλίμα, να υπάρξει εκταμίευση της δόσης, θετική αντίδραση των αγορών, να υπάρξει έξοδος στο ξέφωτο», σημείωσε και ανέφερε ότι η αντίθετη θέση, για μη στήριξη του πακέτου, θα σήμαινε «όψιμη και ατελή αποδοχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ».
 





Τι δήλωσε για τη ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη συμφωνία με τους δανειστές για να υπάρξει ασφαλής έξοδος από την κρίση.

«Η Ν.Δ. δεν κυβερνά μόνη της. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πιο ευαίσθητη από εμάς», υπογράμμισε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v