Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Παρασκευή οι απολογίες Energa-Hellas Power

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι εκπρόσωποι της Energa και της Hellas Power. Συνελήφθησαν με κατηγορίες για λαθρεμπορία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Στο εξωτερικό ο Χ. Σμυρλιάδης.  

Την Παρασκευή οι απολογίες Energa-Hellas Power
Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι εκπρόσωποι της Energa και της Hellas Power, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, κρίνοντάς τους ύποπτους φυγής.

Οι υπόνοιες του ανακριτή αποδείχτηκαν αληθείς στην περίπτωση ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων, του Χ. Σμυρλιάδη, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο εξωτερικό. Ωστόσο, όπως διεμήνυσε μέσω του συνηγόρου, θα επιστρέψει σύντομα προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιων των δικαστικών αρχών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες, Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή, ενώ για την ίδια ημέρα έχει λάβει προθεσμία και ο Χ. Σμυρλιάδης.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των πέντε υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές διώξεις για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εξέδωσε και διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, οι οποίες βάσει του νόμου πρέπει να δοθούν εντός πενθημέρου από τη σύλληψή τους, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα κρίνουν για το αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή όχι.

Στο μεσοδιάστημα, μέχρι τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ καθώς βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι παρακράτησαν περίπου 200 εκατ. ευρώ που όφειλαν να αποδώσουν στο Δημόσιο, ενώ βρέθηκαν λογαριασμοί και offshore εταιρείες σε Κύπρο, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v