Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφώνεται η "κόντρα" στην Ένωση Δικαστών

Κορυφώνεται η "κόντρα" που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς τρία ακόμη μέλη του Δ.Σ υποστηρίζουν ότι υπήρξε παραποίηση σε δύο σημεία του ψηφίσματος της έκτατης ΓΣ.

Κορυφώνεται η κόντρα στην Ένωση Δικαστών
Κορυφώνεται η "κόντρα" που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς τρία ακόμη μέλη του Δ.Σ οι Δημοσθ. Βλάχος, Κων. Βουλγαρίδης και Βαρβάρα Πάπαρη με επιστολή τους υποστηρίζουν ότι υπήρξε παραποίηση σε δύο σημεία του ψηφίσματος της έκτατης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης.

Οι ίδιοι, ζητούν την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της ΕΔΕ ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την πρόσφατη παραίτηση του α΄ αντιπροέδρου της Ένωσης Νικ. Σαλάτα.

Κατόπιν αυτών έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ και δύο αναπληρωματικά μέλη του έχουν δηλώσει ότι υπήρξε παραποίηση του επίμαχου ψηφίσματος.

Τώρα, οι Βλάχος, Βούλγαρης και Πάπαρη σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ένωσης Βασιλική Θάνου, υπογραμμίζουν ότι «η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. που δόθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση αφορά στο μετά την 10.11.2012 χρονικό διάστημα και θεωρούν αυτονόητη την αναστολή των κινητοποιήσεων στην περίπτωση και μόνο που δεν ψηφιστούν μειώσεις των αποδοχών τους».

Ακόμη, επισημαίνουν οι ότι «θα έπρεπε να περιληφθεί στο ψήφισμα η, σχεδόν ομοφώνως ψηφισθείσα από την συνέλευση, πρόταση περί διεξαγωγής συνεδρίου εντός του δικαστικού έτους υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και με συνεργασία Δικηγορικών Συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα την αντισυνταγματικότητα ή μη των όρων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οκτώ δικαστές αποδίδουν στην πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Θάνου και Γ. Μανωλίδη, αντίστοιχα, ότι παραποίησαν τον ψήφισμα της επίμαχης συνέλευσης.

Χθες, με ανακοίνωσή τους η Θάνου και ο Μανωλίδης υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε καμία παραποίηση του ψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v