Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι της ΑΤΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εργαζόμενοι αλλά και μέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ) ζητώντας να ακυρωθεί η απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι της ΑΤΕ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εργαζόμενοι αλλά και μέτοχοι της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ελλάδος (ΑΤΕ) ζητώντας να ακυρωθεί η απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.
 
Με την ίδια προσφυγή ζητείται η ακύρωση της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς και η μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή επισημαίνεται οτι οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αντισυνταγματικές και προσκρούουν στην νομοθεσία που αφορά τα εργασιακά, ενώ υπογραμμίζεται οτι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Σύλλογος Εργαζομένων της τραπεζας , το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη και χωρίς καμιά διαδικασία που να διασφαλίζει τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα.

Όπως επισημαίνεται, η κλήση μόνο μιας Τράπεζας προς υποβολή προσφορών δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και τις εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, αφού οι ως άνω αρχές επιβάλλουν την κλήση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υποψηφίων αγοραστών των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση Τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση εις όφελος και των δανειστών της Τράπεζα που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v