Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλώνει το ρήγμα στην Ένωση Δικαστών

Μεγαλώνει το ρήγμα που δημιουργήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξαιτίας των όσων ακολούθησαν την Γενική Συνέλευση με σημείο αιχμής το ψήφισμα που εξεδόθη για παράταση των κινητοποιήσεων του κλάδου μέχρι τις 10/10.

Μεγαλώνει το ρήγμα στην Ένωση Δικαστών
Μεγαλώνει το ρήγμα που δημιουργήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξαιτίας των όσων ακολούθησαν την Γενική Συνέλευση με σημείο αιχμής το ψήφισμα που εξεδόθη για παράταση των κινητοποιήσεων του κλάδου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Μετά την παραίτηση του μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νίκου Σαλάτα, ο οποίος κατήγγειλε παραποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης αλλά και τις αιτιάσεις τεσσάρων μελών για αλλοίωση του ψηφίσματος, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για συνδικαλιστική εκμετάλλευση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Στην τρισέλιδη ανακοίνωσή της η κ. Θάνου κατηγορεί τα πέντε μέλη της Ένωσης για "παραπληροφόρηση και παρερμηνεία με σκοπό την άγονη και στείρα αντιπολίτευση".
«Επιβάλλεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι άγονη αντιπολίτευση.

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Δικαιοσύνη και το Δικαστικό Σώμα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας έχουμε κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων και ότι επιβάλλεται η συνεργασία όλων μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ίδιο έχει γίνει κατανοητό και από όλες τις Δικαστικές Ενώσεις και έτσι, με συνεχή συνεννόηση και συνεργασία επικράτησε, από την αρχή του αγώνα μας, απόλυτη σύμπνοια μεταξύ όλων των Ενώσεων καθώς και πνεύμα ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων σχεδόν των μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας.

Εξάλλου, ο στόχος και τα αιτήματα είναι κοινά: η προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση των οποίων είναι και το ύψος των αποδοχών τους, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ως προς τις καταγγελίες για αλλοίωση του ψηφίσματος η κ. Θάνου επισημαίνει: " η επικυρωθείσα από την Γενική Συνέλευση πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου δεν αναγράφηκε στο Ψήφισμα διότι αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση οτι οι λεπτομέρειες διοργάνωσής του και η ημερομηνία θα αποφασισθούν από το Δ.Σ. για να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Δικαστικού έτους και κατά συνέπεια δεν συγκαταλεγόταν μεταξύ των μέτρων αντίδρασης που αποφασίστηκαν για το μέχρι τις 10.11.2012 χρονικό διάστημα.

Δικαιούμαστε όμως να διερωτηθούμε για ποιο λόγο μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο του αγώνα μας, ορισμένοι (ελάχιστοι) προσπαθούν (χωρίς αποτέλεσμα ασφαλώς) να αναδείξουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου για την οποία όλοι ψηφίσαμε θετικά ως μείζον ζήτημα;",

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v