Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ζήγρας:Ζητά να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας

Την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας ζητεί με αίτησή του ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της ανάκρισης , λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, εξαιτίας εμβάσματος 2,2 εκατ. φράγκων.

Ν. Ζήγρας:Ζητά να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας
Την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας ζητεί με αίτησή του ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της ανάκρισης , λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, εξαιτίας εμβάσματος 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την εταιρία Nulefield σε λογαριασμό του στην Morgan Stanley.

Ο Νίκος Ζηγρας, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής του απολογίας ρωτήθηκε από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για το συγκεκριμένο έμβασμα, ωστόσο υποστήριξε οτι δεν γνωρίζει τίποτα, ούτε καν την εταιρεία, και πώς ο επίμαχος λογαριασμός δεν ανοίχθηκε από τον ίδιο αλλά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος χρησιμοποιούσε το δικό του διαβατήριο.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης κλήθηκε ως μάρτυρας ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος επίσης δήλωσε άγνοια για το λογαριασμό και το έμβασμα καθώς επίσης και για το οτι αυτός φαίνεται να εκπροσωπεί την συγκεκριμένη εταιρεία.

Ως προς το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, οι ελβετικές αρχές δέσμευσαν τα χρήματα. Αντίστοιχο αίτημα δέσμευσης έχει απευθύνει και ο Έλληνας ανακριτής, ωστόσο προκειμένου τα χρήματα να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να τελεσιδικίσει η υπόθεση.

Επ' αυτού, στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Νίκος Ζήγρας υποστηρίζει ότι από το περασμένο καλοκαίρι είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του να μεταβεί στο εξωτερικό συνοδευόμενος από Έλληνα δικαστικό λειτουργό προκειμένου να πάρουν ότι χρήματα υπήρχαν στους λογαριασμούς του. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει οι ελληνικές αρχές προτίμησαν να ζητήσουν δέσμευση τους με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην μπορούν να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο.

Στο υπόμνημά του ο Ν. Ζήγρας επαναλαμβάνει οτι ο ίδιος ήταν "αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο", καθώς "ο σχεδιασμός, οι αποφάσεις και οι επαφές με πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανήκαν στον συγκατηγορούμενό μου Α. Τσοχατζόπουλο.

Εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιρειών και λογαριασμών, ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρείες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v