Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάθηκε στο ...πρωτόκολλο η λίστα Λαγκάρντ

Ουδέποτε το επίμαχο CD που περιέχει ονόματα με περίπου 2.000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας καταχωρίστηκε επισήμως στα εισερχόμενα έγγραφα του υπουργείου, αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας. 

Χάθηκε στο ...πρωτόκολλο η λίστα Λαγκάρντ
Νεα δεδομένα για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ προκύπτουν από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι ουδέποτε το επίμαχο CD που περιέχει ονόματα με περίπου 2.000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας καταχωρίστηκε επισήμως στα εισερχόμενα έγγραφα του υπουργείου.

Ειδικότερα, με επιστολή που απέστειλε στους οικονομικούς εισαγγελείς, απαντώντας σε σχετικό αίτημά τους, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καταχώριση του ψηφιακού δίσκου ούτε στο επίσημο, ούτε στο ανεπίσημο πρωτόκολλο του υπουργείου.

Η απάντηση αυτή προκαλεί σειρά ερωτημάτων καθώς βάσει των στοιχείων που έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο ψηφιακός δίσκος με τη λίστα Λαγκάρντ απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο ελληνικό με επίσημο πρωτόκολλο, ωστόσο δεν υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ούτε και από τον διαδοχό του Ευαγγελο Βενιζέλο.

Σημειωτέον ότι ο μεν Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να παρέλαβε τη λίστα όντας υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο, ο δε Ε. Βενιζέλος έχει παραδεχθεί ότι την είχε στην κατοχή του πριν την παραδώσει εσχάτως στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πάντως, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να διαπιστώσουν τη γνησιότητα της λίστας που έχουν στα χέρια τους και ερευνάται από το ΣΔΟΕ, έχουν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να απευθύνει αίτημα στις γαλλικές αρχές για εκ νέου αποστολή της λίστας.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή εβδομάδα, στο πλαίσιο της έρευνας, θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v