Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σε ιδιώτες τα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος

Άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προώθηση μέσα στο 2013 πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων θέτει προς την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα μέσω του νέου μνημονίου.

ΔΕΗ: Σε ιδιώτες τα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος
Άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προώθηση μέσα στο 2013 πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων θέτει προς την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα μέσω του νέου μνημονίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα μέτρα περιλαμβάνονται στις προβλεπόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, που καταγράφονται ως θεμελιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Το νέο μνημόνιο απαιτεί τη μεταφορά μέσα στον Οκτώβριο του 2012 του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή του σε εταιρεία που δεν θα είναι καθετοποιημένη.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώληση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Επίσης, η τρόικα επανέρχεται και ζητάει σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στον Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις τιμολογίων στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v