Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Πεπόνη για εξηγήσεις οι Καπελέρης, Διώτης

Εξηγήσεις ως ύποπτοι καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ, Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Στον Πεπόνη για εξηγήσεις οι Καπελέρης, Διώτης
Εξηγήσεις ως ύποπτοι καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης που έχει προκύψει με την «λίστα Λαγκάρντ» όπου περιλαμβάνονται 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις σε τράπεζα της Ελβετίας, καλεί τους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς έχει υπόνοιες ότι παρενέβησαν τα καθήκοντά τους.

Ο κ. Καπελέρης έχει εξετασθεί ως μάρτυρας από τον κ. Πεπόνη και είχε πει ότι ο τότε ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, του είχε δώσει μια λίστα με 10 ονόματα ζητώντας του να ερευνήσει το προφίλ τους και όχι τα επί της ουσίας οικονομικά τους στοιχεία.

Από την πλευρά του ο κ. Διώτης έχει καταθέσει στη βουλή ότι ο ο κ. Παπακωνσταντίνου του παρέδωσε λίστα, ωστόσο εκείνος έκρινε και μαζί του συμφώνησε και ο Ε. Βενιζέλος ότι η λίστα αυτή δεν είναι ποινικά αξιοποιήσιμη καθώς αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v