Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αντιπαραγωγικές οι προτάσεις για νέο κούρεμα"

Οι προτάσεις για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας είναι "αντιπαραγωγικές", δηλώνει ο Wolfgang Schaeuble.

Αντιπαραγωγικές οι προτάσεις για νέο κούρεμα
Οι προτάσεις για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας είναι "αντιπαραγωγικές", δήλωσε ο Wolfgang Schaeuble στο περιθώριο της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κατά τον ίδιο, "αν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει το ευρώ, και τηρεί τις υποχρεώσεις της, κανένας δεν θα την αναγκάσει να φύγει".

Μιλώντας ευρύτερα για το μέλλον της ευρωζώνης, ο  Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι "έχει καταγραφεί μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι μπορούν να δουν οι εξωτερικοί παρατηρητές". "Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν σκέφτεται την κατάργηση του ενιαίου νομίσματος" δήλωσε ο κ. Schaeuble συμπληρώνοντας ότι "η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της και γνωρίζει τις ευθύνες που της αναλογούν".

Αναφερόμενος όμως, και στους διεθνείς εταίρους της ΕΕ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: "Θέλω να υπενθυμίσω τη δέσμευση της G20 για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμμάτων την περίοδο 2010-2013. Η ευρωζώνη ανταποκρίνεται σε αυτή τη δέσμευση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v