Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι παίζει με τους μισθούς του Δημόσιου τομέα

Διάταξη του υπουργείου οικονομικών προβλέπει ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η πέραν του 25% μείωση μισθολογικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Τι παίζει με τους μισθούς του Δημόσιου τομέα
Πράξη δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των δημοσίων υπαλλήλων και σε καμία περίπτωση ως πράξη εξυπηρέτησης ημετέρων χαρακτηρίζεται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών η διάταξη η οποία περιελήφθη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της περασμένης Παρασκευής με την οποία παγώνουν περισσότερο οι μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν ήδη απολέσει το 25% των αποδοχών τους.

Η διάταξη προβλέπει ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η πέραν του 25% μείωση μισθολογικών αποδοχών.

Ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο προέβλεπε ότι για δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους οι μισθολογικές περικοπές ξεπερνούσαν το 25% το υπερβάλλον ποσοστό μείωσης θα εφαρμοζόταν σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων το Νοέμβριο του 2012.

Με τη διάταξη που περιελήφθη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι αυτή η έξτρα μείωση αναστέλλεται.

«Δεν πρόκειται για διακριτική μεταχείριση», λέει πηγή του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτει ότι ήδη για εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους η μείωση των αποδοχών μετά την κατάργηση των επιδομάτων ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ είναι πολλαπλάσια του 25% και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι μειώσεις των αποδοχών ξεπερνούν το 50%.

Τέτοιου μεγέθους μειώσεις δεν έχουν αντιμετωπίσει μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπουργείων, μεταξύ των οποίων πλήθος υπάλληλοι των υπουργείων Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών, για τους οποίους επίσης μπαίνει φρένο στις περαιτέρω μισθολογικές περικοπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v