Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετα την επτάωρη απολογία του στον ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση "μαύρου χρήματος" με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Σμπώκος
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετα την επτάωρη απολογία του στον ανακριτή ο στενός συνεργάτης και πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση "μαύρου χρήματος" με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ο Γιάννης Σμπώκος φέρεται ως διαχειριστής 80 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος του "μαύρου χρήματος" που φέρεται να έλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου στηρίχθηκε κυρίως στις σημειώσεις που κατασχέθηκαν από το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, στις οποίες ο πρώην υπουργός ζητεί επίμονα χρήματα από τον στενό του συνεργάτη.

Επιπλέον σημαντικά στην στήριξη του κατηγορητηρίου ήταν τα όσα κατέθεσε στη συμπληρωματική του απολογία ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας ο οποίος τοποθέτησε τον Γιάννη Σμπώκο στην βασική ομάδα μέσω της οποία διακινήθηκε το “μαύρο χρήμα”. «Γνωρίζω από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Αραβας Αl Sayad Fouad. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και τον Σμπώκο», υποστήριξε ο Ν. Ζήγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του στον ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. "Δεν έχω πάρει χρήματα από την υπόθεση", φέρεται να είπε ισχυριζόμενος ότι τα όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι αποκυήματα της φαντασίας του. " Μόνος του πίστευε ότι έχω πάρει χρήματα. Εγώ δεν έχω πάρει χρήματα από την υπόθεση".

Με βάση τα όσα φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή , από το 2010 και εντεύθεν δεχόταν απειλές για την ζωή του, ενώ άγνωστοι του έκαψαν και το αυτοκίνητο. Επιπλέον, φέρεται να είπε ότι δεχόταν πιέσεις και από τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη, η οποία, όπως είπε, του ζητούσε χρήματα.

Κατά την απολογία του ερωτήθηκε από τον ανακριτή και για τον ρόλο της εταιρείας του πεθερού του. Σύμφωνα με την κατάθεση του Ν. Ζήγρα μέσω αυτής της εταιρείας διακινείτο «μαύρο χρήμα». « Όλα αυτά είναι μυθεύματα», φέρεται να απάντησε ο Γιάννης Σμπώκος ο οποίος προέβαλε το επιχείρημα ότι έχει γίνει έλεγχος στην εταιρεία και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v