Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η ΕΕ να εξετάσει αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους"

Οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν, εάν το οικονομικό βάρος της χώρας αποδειχθεί μη βιώσιμο, δήλωσε ο Menno Snel, μέλος του ΔΝΤ.

Η ΕΕ να εξετάσει αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους
Οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν, εάν το οικονομικό βάρος της χώρας αποδειχθεί μη βιώσιμο, δήλωσε ο Menno Snel, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.

«Μια συνεισφορά από τις κυβερνήσεις τότε σίγουρα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης», σημείωσε.

Ο σχολιασμός του αυτός τονίζει ότι υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως προς το πώς θα πρέπει να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν πει στο Reuters ότι το ΔΝΤ τους πιέζει να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος, ενώ η Ευρώπη θα προτιμούσε να δώσει στην Αθήνα περισσότερο χρόνο ώστε να επανέλθει σε τροχιά το δημοσιονομικό της πρόγραμμα.

Ο κ. Snel είναι ένα από τα 24 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ και εκπροσωπεί την Ολλανδία και άλλες 12 χώρες από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v