Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο πρώην Γ.Γ. εξοπλισμών Γ. Σμπώκος

Συνελήφθη βάση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής ο πρώην ΓΓ Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.

Συνελήφθη ο πρώην Γ.Γ. εξοπλισμών Γ. Σμπώκος
Συνελήφθη βάση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής, ο πρώην Γ.Γ. Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.

Ο Γ. Σμπώκος κατηγορείτε για συμμετοχή στην υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο Γ. Σμπώκος επρόκειτο να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή με την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο ανακριτής αιφνιδίως σήμερα εξέδωσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς έκρινε ότι είναι ύποπτος φυγής.

Οι υπόνοιες του ανακριτή βασίζονται σε πιθανώς ενδείξεις για προπαρασκευαστικές ενέργειες που φέρεται να έκανε ο Σμπώκος μετά τα όσα επιβαρυντικά κατέθεσαν σε βάρος του οι συγκατηγορούμενοι του και ειδικά ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ν. Ζήγρας είχε επαναλάβει απολογούμενος στον ανακριτή, ότι ο πρώην υπουργός ήταν "ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εξωχώριων εταιρειών μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι παράνομες προμήθειές του για τα εξοπλιστικά. Ο ίδιος ήταν και πίσω από την Drumilan και τον Καμπούρογλου", ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ρόλο του πρώην γ.γ. εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γ. Σμπώκου και στον τρόπο που λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση.

"Κατ' επανάληψη ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι :"Περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά". Γνωρίζω από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Αραβας Αl Sayad Fouad. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και τον Σμπώκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v