Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IIF:Η τρόικα έπεσε έξω στις προβλέψεις της

H οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από τις εκτιμήσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αναφέρει το IIF σε σχετική ανάλυση.

IIF:Η τρόικα έπεσε έξω στις προβλέψεις της
H οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί πολύ περισσότερο από τις εκτιμήσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αναφέρει το IIF σε σχετική ανάλυση.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση αναζητά μια παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και πως ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να υπάρξει γι' αυτό το θέμα.

Ωστόσο, το προσχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μέγκενη και το 2013, τονίζει το IIF.

Υπενθυμίζεται πως το IIF σε παλαιότερη ανάλυσή του θεωρούσε κεφαλαιώδους σημασίας την ανακοπή της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Προέβλεπε ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 7% φέτος και στο 4% το 2013, ενώ τόνιζε ότι όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να λάβει χώρα νέο κούρεμα του χρέους.

Εκτιμούσε ακόμη ότι, αν η Ελλάδα λάβει διετή παράταση, μειωθούν τα επιτόκια και ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, τότε το χρέος της θα υποχωρήσει στο 98% του ΑΕΠ έως το 2020.

Συμπληρώνει επίσης πως, εάν υπάρξει μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, τότε εξοικονομούνται 18,5 δισ. ευρώ ως το 2015, ποσό που υπερκαλύπτει το κενό χρηματοδότησης που προκύπτει από ενδεχόμενη διετή παράταση του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v