Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Με τις απολογίες της Ευ. Λαμπροπούλου και του επιχειρηματία Αστ. Οικονομίδη ολοκληρώθηκαν χθες συμπληρωματικές απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Σήμερα απολογούνται Άκης-Σαχπατζίδης.

Οι απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Απολογείται από το πρωί ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αναφορικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προήλθε από μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αντικείμενο της συμπληρωματικής κλήσης αποτελούν εμβάσματα από 10 εταιρείες που καταλήγουν σε ιταλική εταιρεία την οποία εκπροσωπεί ο επίσης κατηγορούμενος Γ. Σαχπατζίδης, αλλά σύμφωνα με τις αρχές είναι συμφερόντων του Ακη.

Επι των ίδιων στοιχείων θα απολογηθεί και ο Σαχπατζίδης.

Με τις απολογίες της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου και του επιχειρηματία Αστέριου Οικονομίδη ολοκληρώθηκαν χθες οι συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με "πρωταγωνιστή" τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή επανέλαβε οτι οι αγοραπωλησίες στις οποίες προέβη ήταν απολύτως νόμιμες, ενώ
αναφορικά με τον πρώην υπουργό αρνήθηκε οτι ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε οτι δεν ήταν καν πολιτικοί φίλοι, ενώ ως προς τις αγοραπωλησίες ο κ. Οικονομίδης αρνήθηκε οτι γνώριζε πως πίσω από αυτές κρυβόταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τελευταία απολογήθηκε στον ανακριτή η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου η οποία ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με τους Ακη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Ζήγρα ,τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη και την δικηγόρο η οποία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η κ. Λαμπροπούλου, απολογούμενη ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε οτι πανικοβλήθηκε μετά την έφοδο που έκανε το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο της και αμέσως επικοινώνησε με τους κ. Τσοχατζόπουλο και Ζήγρα αλλά και με την δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος της είπαν " να μην ανησυχεί". Σύμφωνα με την κ. Λαμπροπούλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος της είπε: " Δεν έχει λόγο να φοβάσαι εσύ. Παρείχες νόμιμες υπηρεσίες. Ξέρω ποιοι είναι από πίσω και πιέζουν". Η ίδια αρνήθηκε τέλος οτι συμμετείχε σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία.

Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί και η σύζυγος του πρώην υπουργού κ. Βίκυ Σταμάτη η οποία ωστόσο με επιστολή της δήλωσε οτι δεν είναι σε θέση να μεταφερθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έτσι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μεταβεί ο ανακριτής στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Δεν πάει στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη

Συγκεκριμένα, με κείμενό της η Βίκυ Σταμάτη ενημερώνει τον ανακριτή, στον οποίο επρόκειτο να δώσει αύριο συμπληρωματική κατάθεση μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο ότι δεν «δύναται» να βγει από τις φυλακές. Η κ. Σταμάτη ζήτησε από την δημοσιογράφο Βίκυ Μιχαλονάκου να διαβιβάσει το συγκεκριμένο κείμενο στα ΜΜΕ, το οποίο έχει ως εξής:

«Κύριε Ανακριτά,

Δεν Δύναμαι να υποστώ την βάσανον της μεταγωγής - της τηλεοπτικής διαπόμπευσης και εξόντωσης μου. Αφού έχω υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της ψυχικής μου υγείας έως κατάρρευσης.

Λόγοι κλονισμού, ψυχικής υγείας και κυρίως ανεπανόρθωτης βλάβης της φυσικής μου υγείας, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ απολογούμενη εν όποιον Σας.

Και για να προστατεύσω από την τηλεοπτική αγχόνη την διαβίωση και την ψυχική υγεία του ανήλικου γιου μου. Μπορώ να απολογηθώ εν όποιον Σας του ΔΕΣΜΩΤΗΡΊΟΥ, αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί απείθεια αλλά υποδηλώνει την ψυχική και φυσική μου αδυναμία.

Σας ευχαριστώ
»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v