Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος από το 2014 στην κυκλοφορία ΙΧ χωρίς AΒS

Απαγορεύεται με απόφαση του ΣτΕ από 1η Ιανουαρίου 2014 η ταξινόμηση και μεταβίβαση των μεταχειρισμένων ΙΧ που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της EE, εφόσον δεν έχουν ABS.

Τέλος από το 2014 στην κυκλοφορία ΙΧ χωρίς AΒS
Απαγορεύεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από 1η Ιανουαρίου 2014 η ταξινόμηση και μεταβίβαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν έχουν ABS.

Tο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3283/2012 απόφασή του απέρριψε προσφυγή της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η Ένωση ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία απαγορεύθηκε η ταξινόμηση, μεταβίβαση και κυκλοφορία των εισαγομένων μεταχειρισμένων μετά τις 11.9.2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οχημάτων ορισμένων κατηγοριών που δεν έχουν ABS.

Με την ίδια απόφαση ωστόσο επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών στην Ελλάδα, ενώ μπορούν να ταξινομηθούν και να μεταβιβαστούν, εφόσον τοποθετηθεί ABS και περάσουν από ΚΤΕΟ.

Όπως επεσημαίνεται στην απόφαση οι περιορισμοί αυτοί είναι επιβεβλημένοι από λόγους γενικού συμφέροντος καθώς αποβλέπουν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v