Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για λίστες με πολιτικούς

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο είχαν χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς με αντικείμενο τις υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για λίστες με πολιτικούς
Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο είχαν χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς με αντικείμενο τις υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε και η περιβόητη "λίστα" η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν υφίσταται στην κυριολεξία, αλλά πρόκειται για σειρά δικογραφιών οι οποίες εκκρεμούν σε κατά τόπους εισαγγελίες αλλά και στο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δικογραφίες αφορούν πρόσωπα που δεν προέρχονται μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. αλλά και από αλλά κόμματα, ενώ αρκετές δικογραφίες αφορούν και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δικογραφίες εκκρεμούν ανά την Ελλάδα και όπως συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής και οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης , δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν όλες οι δικογραφίες προκειμένου να τις χειριστούν οι ίδιοι.

Έτσι αποφασίστηκε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση διερεύνησης των υποθέσεων , ο φάκελος θα διαβιβάζεται στους οικονομικούς εισαγγελείς για την αξιολόγηση των στοιχείων.

Στο θέμα της " λίστας των 32 προσώπων" αναφέρθηκε προχθές και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ζήτησε την άμεση διαβίβασή της στους εισαγγελείς.

Η εντολή αυτή του κ. Σαμαρά είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση ανακοίνωσης από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην οποία αναφέρουν:

"Δυνάμει εισαγγελικών παραγγελιών εισαγγελέων διαφόρων εισαγγελιών ορισμένες εκ των οποίων διατυπώθηκαν προ ικανού χρονικού διαστήματος , καθώς και παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που διατυπώθηκαν κατά τα έτη 2011 και 2012, αλλά και αυτεπαγγέλτως από ανακριτικούς υπαλλήλους, διαφόρων περιφερειακών διευθύνσεων του ΣΔΟΕ , διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ή αυτεπάγγελτη προανάκριση προς έλεγχο της βασιμότητας του περιεχομένου διαφόρων μηνυτήριων αναφορών και εγγράφων καταγγελιών, στρεφομένων κατά των εν λόγω προσώπων.

Οι δικονομικές αυτές ενέργειες είναι συνήθεις, ενδεδειγμένες και σύμφωνες προς τις διατάξεις του ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου, τελούν δε υπό την εποπτεία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος αλλά και υπό την εποπτεία των καθ' ύλιν αρμοδίων εισαγγελέων των εισαγγελιών που παρήγγειλαν. Άπαντα τα περαιτέρω αορίστως διαδιδόμενα υπό διαφόρων , τυγχάνουν αβάσιμα επ΄ ουδενί δε εν εξελίξει έρευνες δεν μπορεί ούτε και πρέπει να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες συμπεριφορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v