Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

El-Erian:Η Ευρώπη να αποφασίσει για Ελλάδα

Η Ευρώπη πρέπει να λάβει «σημαντικές αποφάσεις» για την Ελλάδα υποστηρίζει ο El-Erian, ο CEO της Pimco, επισημαίνοντας πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρώ είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης.

El-Erian:Η Ευρώπη να αποφασίσει για Ελλάδα
Η Ευρώπη πρέπει να λάβει «σημαντικές αποφάσεις» για την Ελλάδα υποστηρίζει ο Mohamed El-Erian, ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, επισημαίνοντας πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωζώνης είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης.

«Χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης, αμοιβαίες εγγυήσεις και εμπιστοσύνη» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των αγορών ομολόγων και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη έχει απεγνωσμένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης».

Στο θέμα της Ελλάδας τόνισε πρέπει να ληφθεί μία σημαντική απόφαση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ. «Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί στην Ευρώπη» δήλωσε.

Εκτίμησε ωστόσο, ότι η ευρωζώνη θα υπάρχει σε τρία χρόνια και προσέθεσε ότι όσον αφορά στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία υπάρχουν «ολοένα και περισσότερες ελπίδες» ενώ παράλληλα δηλώνει ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο για να μην ανακτηθεί η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v