Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόφαση ΣτΕ για Κτηματολόγιο στο Δ. Αθηναίων

Την ανάθεση στην σύμπραξη "Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι" του έργου που αφόρα το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων, έκρινε με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικράτειας.

Απόφαση ΣτΕ για Κτηματολόγιο στο Δ. Αθηναίων
Την ανάθεση στην σύμπραξη "Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική ΑΕ -Μέθοδος Τεχνική ΑΕ Σύμβουλοι Μηχανικοί-Γεωργία Ν.Βούλγαρη - Δημήτριος Αρ. Παπατσώρης" του έργου που αφόρα το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων, έκρινε με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικράτειας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της σύμπραξης κρίνοντας ότι η δεύτερη υποψήφια σύμπραξη δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Η "Κτηματολόγιο ΑΕ" προκήρυξε διαγωνισμό προϋπολογισμού 24.689.469 ευρώ για την Β' φάση κτηματογράφησης σε 105 Δήμους και Κοινότητες της χώρας. Ο διαγωνισμός αφορούσε 22 συμβάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μία εξ αυτών αναφερόταν στην Β' φάση δημιουργίας κτηματολογίου στο Δήμο Αθηναίων.

Στο διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές οι συμπράξεις γραφείων " Δοξιάδης κ.λ.π." και "Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας και Συνεργάτες Ε.Ε.-Ερατοσθένης Μελετητική ΑΕ-Αλτάνα Φ. Σαρώφ- Ελενη Ν. Χριστοπούλου".

Η "Δοξιάδης" προσέφυγε καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατα της δεύτερης σύμπραξης κρίνοντας οτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στον διαγωνισμό και να αναλάβει το έργο. Η προσφυγή έγινε δεκτή και τώρα το ΣτΕ έκανε δεκτή και την σχετική αίτηση ακύρωσης κρίνοντας ότι θα πρέπει το έργο να κατακυρωθεί στην σύμπραξη "Δοξιάδης κ.λ.π".

Αυτό που απομένει σε αυτή την φάση προκειμένου να ξεκινήσει το έργο είναι η "Κτηματολόγιο ΑΕ " να αποδεχθεί την απόφαση του δικαστηρίου αποκλείοντας την δεύτερη σύμπραξη από τον διαγωνισμό και αναθέτοντας το έργο στην "Δοξιάδης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v