Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί:Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για χρέος

Την ανάγκη να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο υπογραμμίζει ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Π. Μοσκοβισί. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Μοσκοβισί:Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για χρέος
Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία, ως φίλη χώρα, έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στη γαλλική πρεσβεία.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, για τις οποίες όπως σημείωσε «η Ελλάδα θα βρει στήριξη από τη Γάλλια, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει επιτέλους μια ελπίδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη». Δήλωσε, επίσης, ότι συναντήθηκε με γάλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν επενδύσεις στη χωρά μας.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, τόνισε ότι δεν τα υποτιμά, αλλά θεωρεί πως η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα έκανε τα σωστά βήματα και η Γάλλια επιθυμεί να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στην Ελλάδα

'Ηρθα στην Ελλάδα να μεταφέρω τη φιλία και την υποστήριξη της Γαλλίας, δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο, τονίζοντας ότι "πρέπει να οικοδομήσουμε ελπίδα για την Ελλάδα".

Ο κ. Μοσκοβίσι ανέφερε ότι προϋπόθεση για τη στήριξη της Γαλλίας είναι η αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και η συμφωνία με την τρόικα, αλλά ότι σε καμία περίπτωση αυτό "δεν θα πρέπει να οδηγήσει μονομερώς σε αποφάσεις που θα είναι οδυνηρές ή τιμωρητικές (για την Ελλάδα)".

"Θα πρέπει, από τη μία η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και από την άλλη θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να σταθούν κοντά στον ελληνικό λαό. Σε αυτό το σημείο οι απόψεις μας είναι εξαιρετικά ταυτόσημες. Βασιζόμαστε πολύ στον κ. Βενιζέλο για να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την πολιτική" πρόσθεσε.

Ετοιμοι να βοηθήσουμε για το χρέος

Την ανάγκη να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Π. Μοσκοβισί, ο οποίος διαμηνύει μάλιστα ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά μπορούμε να το κάνουμε μόνο εφόσον η Ελλάδα κερδίσει και πάλι κάποια σχετική αξιοπιστία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Π. Μοσκοβισί εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τη χώρα μας και σημειώνει πως το Παρίσι δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση όμως της τήρησης των δεσμεύσεων και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v