Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμεσα εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων ως €150.000

Την άμεση εκδίκαση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και ιδιαιτέρως για ποσά που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εφ' όλης της ύλης ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Αμεσα εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων ως €150.000
Την άμεση εκδίκαση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και ιδιαιτέρως για ποσά που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε εφ' όλης της ύλης ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην θεσμοθέτηση νέου πλαισίου που αφορά την διαφθορά.

Με τις αλλαγές η ανακριση για περιπτώσεις διαφθοράς αλλα και υποθέσεις φορολογικού περιεχομένου θα ολοκληρώνεται εντός 4 μηνών και η παραπομπή σε δίκη θα αποφασίζεται εντός 8 μηνών.

Ως προς τις περιπτώσεις δωροληψίας από κρατικούς υπαλλήλους το πρόστιμο θα είναι 50 φορές μεγαλύτερο από το ποσό που εισπράχθηκε ως δώρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε μεταξύ άλλων και σε αλλαγές που θα θεσμοθετηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν μάστιγες όπως τα ναρκωτικά και η βία.
 
Ο κ. Ρουπακιώτης ανήγγειλε ότι θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι θα τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη ακόμα και αν προκύπτει ότι και οι ίδιοι είναι χρήστες.

Ως προς την χρήση ναρκωτικών ουσιών σε ιδιωτικό χώρο, αυτή θα τιμωρείται ως πταίσμα, ενώ σε δημόσιο χώρο θα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και βίας, ιδιαιτέρως αυτά που προέρχονται από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου προσεχώς θα υπάρξει ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του φυλετικού μίσους με την οποία οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινές που θα ξεπερνούν τα 3 χρόνια.

Ο κ. Ρουπακιώτης μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην Χρυσή Αυγή. " Αποδοκιμάζω τις πράξεις βίας και μίσους ειδικά αυτές που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή", είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι " ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος όταν κάποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν το κράτος δικαίου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v