Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το "πακέτο" στο eurogroup o Στουρνάρας

Τελείωσε η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας. Προσπαθούμε να πείσουμε για τις θέσεις μας, συνεχίζεται η προσπάθεια, υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Με το πακέτο στο eurogroup o Στουρνάρας
"Προσπαθούμε να πείσουμε για τις θέσεις μας, συνεχίζεται η προσπάθεια", υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά.

"Εμεις καταθέσαμε τις προτάσεις για τα 11,5 δισ. ευρώ στην τρόικα. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη γιατί και τα μέτρα είναι δύσκολα. Υπάρχει σύζήτηση και αξιολόγηση από την τρόικα. Προσπαθούμε να τους πείσουμε για τα επιχειρήματά μας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνάντηση περιγράφεται ως ζόρικο. Η τρόικα εξακολουθεί να μη δέχεται τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για το σκέλος της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και τη "διαθεσιμότητα" των δημοσίων υπαλλήλων, που θα αντικαταστήσει την εργασιακή εφεδρεία, μιλώντας πάντα για απολύσεις.

Κατά τις ίδες πηγές, μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να παρουσιάσει στο eurogroup της Παρασκευής το περίγραμμα του πακέτου των περικοπών που εισηγείται, ακόμα και αν δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία στο εσωτερικό μεταξύ των τριών κομμάτων και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας την Τετάρτη στις 16.30 (δηλαδή, λίγο πριν από το ραντεβού των τριών αρχηγών στο Μαξίμου, που έχει προγραμματιστεί για τις 19.30). Αύριο ο Γ. Στουρνάρας θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Φρανκφούρτη για τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι.

Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών θα δει τον Γάλλο ομόλογό του Π. Μοσκοβισί, με τον οποίο θα μεταβεί στη Λευκωσία για το eurogroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v