Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Πονάει το πακέτο, είναι το τελευταίο

Καταφέραμε να κερδίσουμε λίγο από την αξιοπιστία μας, που είχε πέσει στο μηδέν, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Στο ταξίδι Βερολίνο και Παρίσι έγιναν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε.

Σαμαράς: Πονάει το πακέτο, είναι το τελευταίο
Καταφέραμε να κερδίσουμε λίγο από την αξιοπιστία μας που είχε πέσει στο μηδέν, είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας με την ευκαιρία της εκλογής Νέου Γραμματέα της Ν.Δ. Στο ταξίδι στην Ευρώπη έγιναν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε.

Προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που έπρεπε να έχουν γίνει χωρίς τις απαιτήσεις της τρόικας. Κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις γιατί πρέπει να σταματήσει ο εναγκαλισμός του κράτους με την οικονομία.

«Πολλές από τις περικοπές του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολες και επώδυνες. Πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα έπεφτε ξανά στο σημείο μηδέν της αξιοπιστίας».

«Είναι το τελευταίο πακέτο. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο ότι, αν πάρουμε τη δόση, το σύνολο του ποσού θα πάει στην ελληνική οικονομία. Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να υπάρχει ρευστότητα και σημαντικό κομμάτι για να πληρώσει το κράτος υποχρεώσεις του.

«Όσοι ήθελαν να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας έπαιζαν το παιχνίδι κάποιων ξένων που ήθελαν να μας βγάλουν εκτός ευρώ για να γίνει η χώρα μας Ιφιγένεια», υποστήριξε.

Η Ελλάδα θα αλλάξει

Σε δύο χρόνια, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα γεγονότα, η χώρα θα είναι σε τελείως διαφορετική κατάσταση και θα αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Δημιουργούμε λόμπι δικών μας συμμάχων, που θέλουν να τα καταφέρει η χώρα, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα. Τα υπερβολικά προνόμια ήδη κόβονται. Και οι προκλητικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται».

Υπεραμύνθηκε των πολιτικών για τη λαθρομετανάστευση και της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και όπως είπε σε αυτό το μέτωπο «ακόμα δεν αρχίσαμε».

Έδωσε έμφαση στο αίσθημα δικαιοσύνης και όπως σημείωσε «δεν μπορεί να κόβονται συντάξεις και κάποιοι υπάλληλοι να είναι επίορκοι. Πρέπει να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Δεν πρέπει να ζητά το κράτος τους φόρους και να μην είναι το ίδιο συνεπές στις πληρωμές του».

Στα εσωκομματικά, ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να δώσει «χρίσμα» για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. «Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας», είπε χαρακτηριστικά στο ακροατήριο.


Δείτε όλη την ομιλία Σαμαρά στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v