Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας:Σώζουμε τράπεζες, όχι τραπεζίτες

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη χρειάζονται λιγότερες τράπεζες. Στη χώρα μας η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο των συγχωνεύσεων, είπε ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή.

Στουρνάρας:Σώζουμε τράπεζες, όχι τραπεζίτες
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη χρειάζονται λιγότερες τράπεζες. Στη χώρα μας η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο των συγχωνεύσεων, είπε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση. «Σώζουμε τις τράπεζες και όχι τους τραπεζίτες», ανέφερε.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καθοριστεί όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κρίθηκε τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «μη βιώσιμο» και ότι δεν μπορούσε να δοθεί και νέα παράταση στη δημοσίευση οικονομικών στοιχείων για λόγους διαφάνειας.

Η θέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Λαφαζάνη να υποστηρίζει ότι επιχειρείται το ξεπούλημα του ΤΤ, όπως στην περίπτωση της ΑΤΕ. Ζήτησε να δοθεί παράταση στην δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων και να ανακεφαλαιοποιηθεί η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v