Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύριο Γκαργκάνας - τραπεζίτες για Ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών αναμένεται να απασχολήσει αύριο, μεταξύ άλλων, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα και το προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σήμερα η συνεδρίαση και η παρέμβαση της ΟΤΟΕ.

Αύριο Γκαργκάνας - τραπεζίτες για Ασφαλιστικό
Το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών αναμένεται να απασχολήσει αύριο, μεταξύ άλλων, τον διοικητή της της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα και το προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η συνάντηση θα γίνει 24 ώρες μετά τη σημερινή παρέμβαση της ΟΤΟΕ, το Δ.Σ. της οποίας συνεδριάζει σήμερα για να ταχθεί για μια ακόμη φορά υπέρ της συλλογικής λύσης του προβλήματος.

Η παρέμβαση της ΤτΕ είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί αν αύριο ο διοικητής της θα καταθέσει νέα συγκεκριμένη πρόταση.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προωθήσει παράλληλα μια λύση αποκλειστικά για την περίπτωση της Εμπορικής, εφόσον το σενάριο της συνολικής επίλυσης ναυαγήσει οριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ενταχθεί και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο της Εμπορικής.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αυριανή συνάντηση Γκαργκάνα - τραπεζιτών, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσει και το θέμα της αύξησης του δανεισμού των νοικοκυριών. Ο κ. Γκαργκάνας αναμένεται ότι θα ζητήσει αυτοσυγκράτηση στις άμεσες ή έμμεσες χορηγήσεις.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v