Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας:Δεν έχουν κλείσει 3,5-4 δισ. ευρώ

Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί μέτρα ύψους 3,5 - 4 δισ. από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κ. Παπούλια.

Στουρνάρας:Δεν έχουν κλείσει 3,5-4 δισ. ευρώ
Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί μέτρα ύψους 3,5 - 4 δισ. από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

“O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε να τον ενημερώσω για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα. Με ρώτησε κυρίως εάν υπάρχει ελπίδα. Απάντησα «ναι, υπάρχει ελπίδα». Ανέφερα, μάλιστα, ότι σήμερα το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης και αυτή η εξέλιξη επιβάλλει να μείνουμε στο παιχνίδι, έως ότου η Ευρώπη δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. Άρα, πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας”, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Aπαντώντας σε ερώτηση τους δημόσιους υπαλλήλους ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και προσέθεσε ότι «Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα. Τα 11,5 δισ. είναι ένα σημαντικό νούμερο. Δεν έχουμε φτάσει εκεί, απέχουμε ακόμη γύρω στα 3,5-4 δισ. ευρώ».

Συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ως το τέλος Αυγούστου.




Σταϊκούρας: Εξετάζεται η εργασιακή εφεδρεία

Το μέτρο της εφεδρείας είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωϊ στο Mega. Αφού προηγουμένως επανέλαβε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μη γίνουν απολύσεις, καθώς πέραν του προφανούς κοινωνικού κόστους έχουν και δημοσιονομικό βάρος (αποζημιώσεις, ταμείο ανεργίας κ.τλ.), τόνισε ότι στις συζητήσεις με την τρόικα εξετάζεται και η εργασιακή εφεδρεία.

Υποστήριξε ότι η προηγούμενη προσπάθεια εφεδρείας απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε με τον σωστό τρόπο. Η δική μας πρόταση δεν αφορούσε μόνο έναν χρόνο, αλλά τρία, ανέφερε. Η πρόταση αυτή πρέπει να συνεκτιμηθεί με τα σημερινά δεδομένα, σημείωσε και «με τις απολαβές που έχουν οι υπάλληλοι σήμερα». Αυτή η πρόταση ετέθη στο τραπέζι με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και κοστολογείται από τους δανειστές. Οι εταίροι θέλουν να την αποτιμήσουν, συμπλήρωσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v