Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για συμβάσεις της ΔΕΗ

Την παρέμβαση της προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου προκάλεσε δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc το οποίο αναφέρεται σε ύποπτες συμβάσεις της ΔΕΗ.

Εισαγγελική παρέμβαση για συμβάσεις της ΔΕΗ
Την παρέμβαση της προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου προκάλεσε δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc το οποίο αναφέρεται σε ύποπτες συμβάσεις της ΔΕΗ που αφορούν συντήρηση μηχανημάτων της, οι οποίες ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ και έγινε με απευθείας ανάθεση.

Συμφωνα με το δημοσίευμα προκειται για δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) για την ανάθεση δύο έργων τα οποία κοστολογήθηκαν σε 1.706.625 και 1.157.148 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Η ανάθεση των έργων έγινε «με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης», ενώ το έργο διενεργήθηκε από τη ΔΠΑΝ και όχι από τη Διεύθυνση Υλικού και
Προμηθειών Παραγωγής (ΔΥΠΠ) ή τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, όπως συμβαίνει συνήθως για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα υπήρξε αντίδραση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, για το έργο. Σε υπόμνημά της, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και πρότεινε την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο της ανάθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v