Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ελεύθερος ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου
Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται στη διαρροή στο διαδίκτυο απορρήτου εγγράφου το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατα την απολογία του ο Λ. Λιόσης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και υποστήριξε οτι δεν είχε λόγο να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφο που έφερε τα στοιχεία του. Οι συνήγοροί του άφησαν αιχμές για "πολιτικές σκοπιμότητες".

Ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγράφων. Ο κ. Λιόσης κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου που είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο.
 
Το έγγραφο φέρεται να είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, στον κ. Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v