Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Να μην καμφθεί η διαπραγματευτική μας διάθεση"

Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν θα πρέπει όμως να καμφθεί η διαπραγματευτική διάθεση της χώρας, είπε ο Βενιζέλος στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Να μην καμφθεί η διαπραγματευτική μας διάθεση
Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πρέπει όμως να καμφθεί η διαπραγματευτική διάθεση της χώρας.

Είναι λάθος να εστιάζουμε σε ένα θέμα, όπως το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ., και η προσέγγισή μας να μην είναι ολιστική. Από το αποτέλεσμα των εκλογών έγινε σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά μέτρα που επιτείνουν την ύφεση και ουσιαστικά αυτοακυρώνονται, πρόσθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με υπευθυνότητα την κυβέρνηση. Θέλουμε να έχει μακρά πνοή. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη του χειρισμού. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο. Σεβόμαστε απόλυτα την προγραμματική σύγκλιση, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ενιαίο εσωτερικό μέτωπο. Συμπίπτουμε στις εκτιμήσεις με τους δύο άλλους αρχηγούς, αλλά τις εκτιμήσεις πρέπει να τις μετατρέψουμε σε χειρισμούς, είπε.

Ο Ε. Βενιζέλος μίλησε για το πακέτο προτάσεων δέκα σημείων που παρέδωσε στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Ασφυκτική πίεση από την τρόικα για την Αγροτική

Το θέμα της Αγροτικής εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ασφυκτική πίεση από την τρόικα και την ΕΚΤ, οι οποίες απείλησαν με διακοπή χρηματοδότησης. Η απόφαση δεν ήταν κυβερνητική. Ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο από την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ.

Το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζαμε ήταν αυτό του προσωπικού. Όλα τα σενάρια προέβλεπαν μείωση κατά 2.500 άτομα. Το νέο στοιχείο που μας παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος εξασφάλισε το προσωπικό, σημείωσε.

Προέβλεψε ότι τα δεδομένα θα βελτιωθούν για τους αγρότες γιατί θα αρθούν αδικαιολόγητες υποθήκες που προέβλεπε το καθεστώς της ΑΤΕ και ότι δεν θα κινδυνεύσει η αγροτική γη.


Δείτε αναλυτικά την ομιλία Βενιζέλου και την πρόταση δέκα σημείων στη στήλη συνοδευτικό υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v