Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καίει" η έβδομη παρτίδα εκκαθαριστικών

Φωτιά και λάβρα είναι η έβδομη παρτίδα εκκαθαριστικών που ταχυδρόμησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς 474.188 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους.

Καίει η έβδομη παρτίδα εκκαθαριστικών
Φωτιά και λάβρα είναι η έβδομη παρτίδα εκκαθαριστικών που ταχυδρόμησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς 474.188 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν σε τρεις δόσεις (η πρώτη στο τέλος Αυγούστου) συνολικό πρόσθετο φόρο 996,160 εκατ. ευρώ ή μέσο φόρο 2.100 ευρώ έκαστος.

Στην έβδομη παρτίδα περιλαμβάνονται 764.902 εκκαθαριστικά και η καθαρή θέση του δημοσίου ανέρχεται σε 957,046 εκατ. ευρώ. Πιστωτικά σημειώματα θα λάβουν 56.158 φορολογούμενοι με επιστρεφόμενους φόρους μόλις 39 εκατ. ευρώ και 144.556 φορολογούμενοι θα λάβουν μηδενικό σημείωμα.

Μέχρι σήμερα η ΓΓΠΣ έχει επεξεργαστεί 3,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες 2,5 εκατ. οδηγούν σε χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον συνολικό φόρο στα 4,4 δισ. ευρώ.

Μαζί με την επεξεργασία έρχονται και οι πονοκέφαλοι καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους έξι φορολογούμενους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση που έληγε στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Εν τω μεταξύ, πάντως, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε σιωπηρή παράταση για τις δηλώσεις εισοδήματος, που λήγουν σήμερα. Το Taxis θα παραμείνει ανοιχτό προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v