Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν Στουρνάρας - ΕΕΤ

Τα ανοικτά θέματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και το καυτό ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Τι συζήτησαν Στουρνάρας - ΕΕΤ
Τα ανοικτά θέματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και το καυτό ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ήταν μια συζήτηση εφ όλης της ύλης καθώς ήταν η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Σαφώς τη συζήτηση μονοπώλησε η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, δηλαδή η αποσαφήνιση των όρων, όσον αφορά τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών».

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πέραν της αποσαφίνησης των όρων πρέπει να εκταμιευθούν 25 δισ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνονται στην επόμενη δόση βοήθειας.

Τραπεζικές πηγές τόνιζαν στο Euro2day.gr ότι το «το άμεσο και επείγον θέμα που προέχει είναι η χαρτογράφηση των μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, η παρουσίαση τους, έστω και στις βασικές κατευθύνσεις στην τρόικα και εν συνεχεία η αναμονή της έκθεσης από τους δανειστές. Πρέπει πρώτα να έχουμε θετική αξιολόγηση για να προχωρήσει και η ανακεφαλαιόποιηση. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει η διαδικασία».

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν έξι υπουργικές αποφάσεις και πράξεις υπουργικού συμβουλίου για να ολοκληρωθεί το "θεσμικό" κομμάτι της ανακεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v