Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Άμεσα η αποστολή του τέλους ακινήτων

Άμεσα ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ειδικό τέλος ακινήτων, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει εάν θα ενσωματώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

ΥΠΟΙΚ: Άμεσα η αποστολή του τέλους ακινήτων
Άμεσα ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ειδικό τέλος ακινήτων, επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει εάν θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή όχι.

Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, ενώ η αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος έκτακτης εισφοράς τέλους επιτηδεύματος θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και οι βασικές του διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, το περιουσιολόγιο και τον ΚΒΣ θα ισχύσουν από το 2013.

Στο πλαίσιο αυτό θα επανεξεταστεί και το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι δεν είναι το προσφορότερο ως μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής.

Στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%, ο κ. Μαυραγάννης είπε ότι θα συζητηθεί με την τρόικα, ενώ από τις συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει προκύπτει ότι δεν εγείρεται ζήτημα αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Τέλος, όσον αφορά την επικείμενη εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου θα πέσει από το 1,50 ευρώ σήμερα στο 1,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v