Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνα για κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά

Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί κυκλωμάτων που έναντι αδράς αμοιβής πουλούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε μαθητές Γ' λυκείου, διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Έρευνα για κύκλωμα με πλαστά πιστοποιητικά
Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί κυκλωμάτων που έναντι αδράς αμοιβής πουλούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε μαθητές Γ' λυκείου ώστε να μην υποβάλλονται σε γραπτές αλλά προφορικές πανελλαδικές εξετάσεις διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας για σωρηδόν χορήγηση πλαστών βεβαιώσεων δυσλεξίας, τενοντίτιδας ή συναφών ασθενειών σε μαθητές υποψήφιους στις πανελλήνιες εξετάσεις ώστε να υπαχθούν στο προνομιακό πεδίο των προφορικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνα θα υποβληθούν σε εξέταση τόσο μαθητές, γονείς και γιατροί όσο βέβαια και ήδη φοιτητές που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν εξετάσεις με αυτό το καθεστώς.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι δύο νοσοκομείων κατηγορούνται για την έκδοση τουλάχιστον 121 ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v