Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοριακοί: Να μπει πλαφόν στη καταβολή χρεών

Τον καθορισμό ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων, με στόχο την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από χρέη στην εφορία, προτείνουν οι εφοριακοί.

Εφοριακοί: Να μπει πλαφόν στη καταβολή χρεών
Τον καθορισμό ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων, με στόχο την ανακούφιση και την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από χρέη στην εφορία, προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το όριο αυτό θα είναι ποσοστό στο καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια και ενοίκιο.

Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό, από 651 έως 1.000 ευρώ 10%, από 1.001 έως 1.500 ευρώ 15% και από 1.501-2.000 ευρώ 20%.

Η πρόταση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-5- 2012 (εκτός ΦΠΑ και ΦΜΥ) και χρέη που θα βεβαιωθούν στις εφορίες μέσα στο 2012.

Για τις επιχειρήσεις που τους οφείλει το Δημόσιο η Ομοσπονδία προτείνει: συμψηφισμό των χρεών, «κυκλοφορία»- μετακύλιση του χρέους και απεμπλοκή των επιχειρήσεων από δεσμεύσεις σε εφορία και τράπεζες.

Η Ομοσπονδία ζητάει ακόμη τη συγκρότηση μόνιμης Εθνικής Επιτροπής «Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v