Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά 7 ομίλων για μονάδα απορριμμάτων

Επτά όμιλοι υπέβαλαν χθες προσφορές στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή και τη διαχείριση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Σερρών, έργο που εκτελείται με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.

Προσφορά 7 ομίλων για μονάδα απορριμμάτων
Επτά όμιλοι υπέβαλαν χθες προσφορές στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή και τη διαχείριση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Σερρών, έργο που εκτελείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται για τις εταιρείες - κοινοπραξίες Ένωση εταιριών Archirodon Group - Intrakat - Envitec, Ένωση Εταιριών Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ, Τέρνα Ενεργειακή, Novaera Hellas (όμιλος Κοπελούζου), ένωση εταιρειών Κλέαρχος Γ. Ρούτσης - ΕΡΕΤΒΟ, ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, η χρηματοδότηση, η κατασκευή, η συντήρηση και η λειτουργία υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Νομό Σερρών.

Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 90.000 τόνους, ενώ η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας είκοσι επτά (27) ετών, με βασικό κριτήριο το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων. Επιτρέπονται όλες οι δόκιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Την επόμενη Τρίτη κατατίθενται οι προσφορές για την πρώτη φάση του αντίστοιχου διαγωνισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ηλεία, ενώ τη μεθεπόμενη Τρίτη αναμένονται οι προσφορές για τη διαχείριση απορριμμάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτήν την εβδομάδα εκδικάστηκε προσφυγή που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ένας εκ των δύο υποψηφίων που αποκλείστηκαν από το μεγάλο διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πέρασαν πέντε όμιλοι στην επόμενη φάση) και η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v