Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Παντείου: 9 άτομα οδηγούνται στη φυλακή

Στη φυλακή οδηγούνται εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης και πρώην αντιπρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 8 εκτ. ευρώ την περίοδο 1992-1998.

Υπόθεση Παντείου: 9 άτομα οδηγούνται στη φυλακή
Επεισοδιακή ήταν η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφορικά με την υπόθεση του Παντείου , όπου την περίοδο 1992-1998 σημειώθηκαν , σύμφωνα με το κατηγορητήριο οικονομικές ατασθαλίες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ενόχους τους εννέα κατηγορούμενους τους οποίους καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις που θα εκτίσουν στις φυλακές.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Δημήτρη Κώνστα και τους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, τους οποίους καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών.

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ενόχους έξι διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου στους οποίους επέβαλε ποινές από 10 έως 31 χρόνια.

Μεταξύ των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι και αυτά της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.

Οι κατηγορούμενοι αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς ένας εκ των καταδικασθέντων διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστήμιου, ο Β. Βεϊκόντης, αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και με το άκουσμα της απόφασης κατέρρευσε. Επί τόπου ήρθε ασθενοφόρο και ο κ. Βεικοντής διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Στο δικαστήριο σήμερα ήταν παρόντες έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ πέραν των προαναφερθέντων πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων, στην φυλακή θα οδηγηθούν οι Μ. Παπαδοκωστάκης, Χ. Μπούτσικος, Ι. Γρατσάνης, Π. Ορφανός, Β. Βεϊκόντης και ο υπεύθυνος λογιστηρίου του Παντείου Α. Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v