Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα ταχύ στην πώληση της Αστήρ Παλάς

Για την πώληση της Αστήρ Παλάς ετοιμάζεται η Εθνική Τράπεζα δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής ακίνητης περιουσίας της τράπεζας. Ποιο είναι το σχέδιο και τα προσδοκώμενα έσοδα.

Με βήμα ταχύ στην πώληση της Αστήρ Παλάς
Για την πώληση της Αστήρ Παλάς προετοιμάζεται η Εθνική Τράπεζα όπως τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής ακίνητης περιουσίας της τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο διεθνές πρακτορείο, ήδη καταγράφεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. «Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο – φιλέτο και θέλουμε να το εκμεταλλευθούμε το περισσότερο δυνατόν», δηλώνει ο κ. Καρυτινός.

Το σχέδιο είναι να πουληθεί το complex ξενοδοχείου και των bungalow που περιστοιχίζουν την ιδιωτική παραλία σε ένα πακέτο και σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως εξηγεί ο κ. Γιάννης Περρωτής του κτηματομεσιτικού γραφείου CBRE Atria, η μέχρι πρότινος στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ για μακροχρόνια μίσθωση των ακινήτων αντί για πώλησή τους είχε αποθαρρύνει τους επενδυτές. «Φαίνεται ότι μέχρι τώρα, οι μακροχρόνιες μισθώσεις δεν ήταν αποτελεσματικές και πως η αγορά έχει δώσει το μήνυμά της στο ελληνικό ταμείο» είχε δηλώσει ο κ. Περρωτής σε συνέντευξή του στις 6 Ιουνίου.

Ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής όμως, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί πως στην περίπτωση του Αστέρα θα υπάρξει μία εξαίρεση ως προς αυτή την στρατηγική, κυρίως επειδή έχει τη δυνατότητα να το επιβάλει η Εθνική Τράπεζα. «Αντιμετωπίζουμε το δίλημμα του φυλακισμένου» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στις 6 Ιουνίου και συμπλήρωσε: «Μόνο η συνεργασία μπορεί να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εάν δεν ακολουθήσουμε τα βήματα της τράπεζας, τότε το ακίνητο δεν θα έχει αξία»

Ως προς την αξία του Αστήρ Παλάς και τα προσδοκώμενα έσοδα από την πώληση, κανένας δεν διατύπωσε εκτίμηση. Το πρακτορείο Bloomberg υπενθυμίζει την ιστορία του Αστέρα, ότι διετέλεσε αγαπημένος τόπος διαμονής αστέρων όπως ο Frank Sinatra, η Jane Fonda, ηγετών όπως ο Tony Blair και ο Nelson Mandela αλλά και τόπος διεξαγωγής των συνεδρίων της λέσχης Bildeberg από το 1993 ως το 2009.

Η κεφαλαιακή αξία της Αστήρ Παλάς, της εταιρίας στην οποία ανήκει το resort, ανέχεται στα 166 εκατ. ευρώ. «Εάν όμως, συμπεριληφθεί η αξία της γης που εν μέρει ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, τότε το ποσό που μπορεί να αντληθεί θα είναι πολλαπλάσιο σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή» αναφέρει το Bloomberg.

“Περιουσιακά στοιχεία που είναι μοναδικά, όπως σαφέστατα είναι ο Αστέρας, κρατούν την αξία τους» δήλωσε ο Mike Braunholtz της βρετανικής Prestige Property Group και συμπλήρωσε: «Από την άλλη πλευρά όμως, όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Ελλάδα και θεωρείται επικίνδυνο επενδυτικό περιβάλλον τουλάχιστον μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο για το εάν μιλάμε για ευρώ, δολάρια ή δραχμές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v