Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελευταία ευκαιρία για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Λήγει σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και η τελευταία ευκαιρία μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή» για φορολογουμένους.

Τελευταία ευκαιρία για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Λήγει σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και η τελευταία ευκαιρία μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή» για φορολογουμένους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν περίμεναν ότι θα έρθει και η δική τους σειρά να επιλέξουν ανάμεσα στην πληρωμή των οφειλών ή στην κατάσχεση.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις συνεχείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά και τις αυστηρές εντολές που δόθηκαν στις εφορίες, τα ραβασάκια πάνε σύννεφο.

«Μου πήραν το ενοίκιο που περίμενα να εισπράξω από τον νοικάρη μου» λέει η κ. Ευγενία, η οποία χρωστούσε εδώ και δύο χρόνια στην Εφορία Καβάλας 1.500 ευρώ, ενώ οι επιστολές, τα email και τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά.

Συνήθως δίνεται προθεσμία 15 ημερών για τη ρύθμιση των οφειλών. Αν το δεκαπενθήμερο περάσει, ανάλογα με το μέγεθος του χρέους, επιστρατεύονται κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων και για «βαρύτερα» χρέη κατασχέσεις ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση (με ελάχιστη δόση 100 ευρώ, μέγιστο αριθμό δόσεων τις 24 ή ακόμα και τις 60 σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας ταχύτερης εξόφλησης) οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 29 Φεβρουαρίου, για όσο διάστημα τηρούν τη ρύθμιση «γλιτώνουν» από το άγχος των κατασχέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v