Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλοκή Κύπριου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ένας ακόμη κατηγορούμενος, κύπριος δικηγόρος ο όποιος συμμετείχε στην κατάρτιση συμβολαίων, προστέθηκε στον κύκλο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του "μαύρου χρήματος" με κεντρικό πρόσωπο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Εμπλοκή Κύπριου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ένας ακόμη κατηγορούμενος, κύπριος δικηγόρος ο όποιος συμμετείχε στην κατάρτιση συμβολαίων, προστέθηκε στον κύκλο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του "μαύρου χρήματος" με κεντρικό πρόσωπο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί μετά τις εκλογές καθώς εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και έλαβε προθεσμία.

Εν τω μεταξύ την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 100 πόντων επέβαλε το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού στον Ακη Τσοχατζόπουλο ο οποίος συνελήφθη να έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο εντός της φυλακής.

Οι βαθμοί ποινής συνυπολογίζονται κατά την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κατηγορουμένου και κυρίως ως προς την αντιμετώπιση τυχόν αιτημάτων του όπως υφ' όρων απόλυση, χορήγηση αδείας κ.ά.

Σε περίπτωση που στον κ. Τσοχατζόπουλο, επιβληθούν και άλλες αντίστοιχες ποινές ανω των 100 βαθμών η χορήγηση ευεργετικών μέτρων θα γίνεται μόνο με ειδική αιτιολογία από το αρμόδιο όργανο.

Τέλος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υποστηρίζοντας την ακυρότητα της ανάκρισης και της προανάκρισης προσέφυγε η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία επίσης κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κατηγορούμενη στην αίτησή της, η ανάκριση είναι ακυρη καθώς η έρευνα για την υπόθεση έπρεπε να είχε διενεργηθεί από τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, δεδομένου οτι αφορά "νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα".

Αντίθετα, η έρευνα διενεργήθηκε από εισαγγελείς Πρωτοδικών και η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την "'εγκριση" του οικονομικού εισαγγελέα.

"Είναι προφανές ότι ποινική προδικασία ήδη από την 23η Ιουνίου 2011 μέχρι και σήμερον πάσχει απόλυτης ακυρότητας, καθώς τόσο η συνέχιση της προκαταρκτικής εξετάσεως από τις κκ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν της από 23 Ιουνίου 2011 παραγγελίας της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και η άσκηση ποινικής διώξεως απευθείας από την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την 22α Μαρτίου 2012 για οικονομικά αδικήματα που φέρονται κατ' αρχήν να στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, έλαβαν χώρα μη σύννομα, ήτοι κατά παράκαμψη του αρμόδιου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και παράβαση των διατάξεων 4 και 6 του άρθρου 17α Ν. 2523/1997, άλλως δια καταστρατηγήσεως των διατάξεων που αφορούν την κίνηση της ποινικής διώξεως, γεγονός που επιφέρει απόλυτη ακυρότητα κατ' άρθρον 171 παρ.1β Κ.Π.Δ.

Εν όψει των ανωτέρω ακυροτήτων είναι ομοίως άκυρες οι μεταγενέστερες, εξαρτώμενες πράξεις, ως είναι αυτές της κλήσης μου σε απολογία και της επιβολής στο πρόσωπό μου του επαχθούς δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως", αναφέρει η Αρετη Τσοχατζοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v