Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το νόμο για Ελληνικό

Την κατάργηση του νόμου για την αξιοποίηση του Ελληνικού σε περιπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το νόμο για Ελληνικό
Την κατάργηση του νόμου για την αξιοποίηση του Ελληνικού σε περιπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο και της ημέρας που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, τόνισε ότι "δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το πλέγμα των περιβαλλοντοκτόνων ρυθμίσεων των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων και να ανοίξουμε εναλλακτικούς δρόμους ανάπτυξης με επίκεντρο το περιβάλλον ως πολύτιμο πόρο και πηγή ευημερίας για την κοινωνία και πάντα με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του".

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κατάργηση του ν. 4062 του 2012 που αφορά την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, τονίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, μπούσουλας για την αξιοποίηση του χώρου είναι η μελέτη του ΕΜΠ. "Είναι ένας μπούσουλας, είναι μια πυξίδα με την οποία θα πορευτούμε, είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο θα αξιοποιήσουμε", σημείωσε.

Οι δημότες του Ελληνικού και η αυτοδιοίκηση έχουν δώσει σημαντικούς αγώνες προκειμένου η μεγάλη αυτή τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου και ανάπτυξης, ένας σημαντικός τόπος ανάδειξης της ποιότητας ζωής για όλο το Λεκανοπέδιο και να μην παραχωρηθεί στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, προκειμένου να τσιμεντοποιήσουν και τον χώρο του αεροδρομίου, αλλά και την παράλια περιοχή, τον αιγιαλό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις που για πολλές δεκαετίες αποτελούν πόλο έλξης νέων ανθρώπων απ΄ όλο το Λεκανοπέδιο και ίσως έναν από τους λίγους χώρους μαζικής άθλησης που έχουν απομείνει, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v