Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατασχέθηκε από το γραφείο του Τσοχατζόπουλου

Αναλυτικές δακτυλογραφημένες σημειώσεις για την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης που αφορά το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, περιλαμβάνονται μεταξύ των κατασχεθέντων στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τι κατασχέθηκε από το γραφείο του Τσοχατζόπουλου
Αναλυτικές δακτυλογραφημένες σημειώσεις για την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης που αφορά το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλα και η έκθεση του ΣΔΟΕ που εκτιμά ως ανυπολόγιστης αξίας το ακίνητο περιλαμβάνονται μεταξύ των κατασχεθέντων στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην έκθεση " η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά αφού η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ο βασικός πεζόδρομος της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων με πρόσωπο απευθείας στην Ακρόπολη, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού , το θέατρο Διονύσου, το νέο σταθμό της Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό στο Μακρυγιάννη.

Η περιοχή έχει μεγάλο αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον", αναφέρεται στην έκθεση. Επιπλέον ως προς την εσωτερική διαρρύθμιση του ακινήτου "το οροφοδιαμέρισμα χαρακτηρίζεται ολοσχερώς και πολυτελώς ανακαινισμένο και σε άριστη κατάσταση , το δώμα εχει διαμορφωθεί σε roof garden, το υπόγειο έχει διαμορφωθεί σε μικρό διαμέρισμα και συνδέεται με το οροφοδιαμέρισμα απευθείας με ανελκυστήρα.

Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για την θέση του ακινήτου και η μοναδική θέση στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να συγκριθεί είναι αυτή του προεδρικού μεγάρου και συγκεκριμένα ακινήτων με πρόσωπο στην οδό Ηρώδου Αττικού. Αντίστοιχα ακίνητα πωλούνται από 15.000 έως 19.000 ανα τ.μ. με μείωση 5-10% λόγω οικονομικής κρίσης", επισημαίνεται.

Επιπλέον γίνεται μνεία στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του κ. Τσοχατζόπουλου που βάσει της έρευνας είναι:

-διαμέρισμα 4ου ορόφου 159 τ.μ στα Μελίσσια,
-διαμερισμα 1ου ορόφου , 243 τμ στο Παλαιό Ψυχικό
-μονοκατοικία 148 τ.μ στον Κορφο Κορινθίας
-οικόπεδο 4.000 τμ στον Κόρφο Κορινθίας,
-αγροτεμάχιο 48.000 τμ στον Κόρφο Κορινθίας
-αγροτεμάχιο 2.021 στον Αμάρυνθο Ευβόιας
-ημιουπόγειο διαμέρισμα 60 τμ στην Κόμνα Τράκα
-διαμέρισμα 142 τμ στην Κόμνα Τράκα

Το ΣΔΟΕ καταγράφει αναλυτικά την δομή και την λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση και καταλήγει συμπερασματικά ότι " οι εταιρείες Torcasso , Nobilis, Bluebell είναι στην πραγματικότητα συμφερόντων άλλου προσώπου και όχι των Νικολάου Ζήγρα, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου και Νικολάου Γεωργουλάκη, ενώ διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς την καταβολή κυρίως με μετρητά του τιμήματος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς και για τον πραγματικό σκοπό συστάσεως των παραπάνω εταιρειών".

Εντωμεταξύ ως προς την διαχείριση της εκκρεμότητάς του με την Δικαιοσύνη, ο πρώη υπουργός εκτιμά ως "κρίσιμο χρόνο" το 2012. Ο ίδιος θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό ο αριθμός των εμπλεκομένων προσώπων να παραμείνει μικρός, ενώ για την αίσια έκβαση της υπόθεσης "θα εξασφαλιστεί και επιπλέον οικονομική στήριξη".

"Όταν η υπόθεση φτάσει στο συμβούλιο θα δοθεί μάχη με όλα τα μέσα , με δικηγόρους κύρους, με εξασφάλιση νέας υποστήριξης πολιτικής, κρατικής και από την ίδια την Δικαιοσύνη και επιπλέον οικονομική στήριξη για την εξασφάλιση της επιτυχίας.

Πολύ σημαντικό και σωτήριο για την περαιτέρω πορεία είναι με το δικηγορικό μας τιμ και τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμέτοχους και να επιτευχθεί από την εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη...

Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο όπου ώριμοι ποιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ότι απαιτείται θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση τη μεγάλη και τελική μάχη όπου θα διεκδικούμε αθώωση και δικαίωση για όλους μας". 

Έκκληση για δίκαιη δίκη από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Α. Τσοχατζόπουλου

Από το γραφείου του Καθηγητή κ. Λεωνίδα Κοτσαλή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α. –Α. Τσοχατζόπουλου κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου, Ιωάννης Παγορόπουλος, Γρηγόριος Τσόλιας και οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι της κας Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου κ.κ. Βασίλειος Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της «δίκαιης δίκης» σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτική ανάκριση) ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπτυχη, βρίσκεται από 11.04.2012 σε λεπτή ανακριτική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη- μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως.

Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση η αυστηρή τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης, των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου.

Ακριβώς σε κρίσιμες ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v