Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρέσκα" ληξιπρόθεσμα στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ

"Φρέσκα" ληξιπρόθεσμα και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου μπαίνουν στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου οικονομικών. Στη μάχη για αναστήλωση των εσόδων και νέες διασταυρώσεις στοιχείων.

Φρέσκα ληξιπρόθεσμα στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ
"Φρέσκα" ληξιπρόθεσμα και μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου μπαίνουν στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου οικονομικών, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά με τους επικεφαλής των δέκα μεγαλυτέρων εφοριών της χώρας και των πέντε μεγαλυτέρων τελωνείων. 

Παράλληλα, στη μάχη για την αναστήλωση των εσόδων ρίχνονται και νέες διασταυρώσεις στοιχείων τις οποίες θα τρέξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ζανιάς ζήτησε από τους προϊσταμένους εφοριών και τελωνείων να κινητοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό τους υπαλλήλους τους, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για την κάλυψη των δαπανών του δημοσίου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει μια μικρή διόρθωση στην πορεία των εσόδων το Μαϊο, καθώς τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Ο κ.Ζανιάς, είδε στη συνέχεια, τον προεδρείο της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στις εφορίες ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί, νέα συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών και πάλι με θέμα τα έσοδα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν δηλώσεις του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφορικά με τη δυνατότητα του δημοσίου να χρησιμοποιήσει μέρος των αποθεματικών των ταμείων, κράτησαν διακριτικές αποστάσεις, αν και ανέφεραν ως μια από τις πηγές ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου το αποθεματικό του ΤΧΣ συμπληρωματικά με τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, τις δόσεις του προγράμματος στήριξης και τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

"Προς το παρόν δεν αλλάζει ο προγραμματισμός για έκδοση εντόκων", δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε ερώτηση για το αν θα εισρεύσει το 1 δισ. από τη δόση του Μαΐου, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v