ΠΑΣΟΚ: Τι αλλάζει στα ψηφοδέλτια - Τα νέα ονόματα

Τις βασικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το κίνημα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για μικρές αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

ΠΑΣΟΚ: Τι αλλάζει στα ψηφοδέλτια - Τα νέα ονόματα
Τις βασικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το κίνημα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για μικρές αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Ειδικότερα, οι προσθήκες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:


ΟΝΟΜΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αλεξόπουλος Σπύρος

Επιμελητήριο

Α’ Πειραιά

Αλευράς Διονύσης

Δικηγόρος

Μεσσηνία

Αναγνωστοπούλου Μαρία

Γιατρός

Λακωνία

(από το Επικρατείας)

Αναστασίου Θωμάς

Ελ. Επαγγελματίας

Καστοριά

Ανδρικόπουλος Φώτης

υπ. ΕΡΤ

Αχαΐα

Αντωνιάδης Ανέστης

Ελ. Επαγγελματίας

Ξάνθη

Αποστολόπουλος Γιώργος

Πολ. Μηχανικός

Β’ Αθήνα

Βαλσάμης Κώστας

Πλοίαρχος

Σάμος

Γιαρμαδούρος Ευάγγελος

Γραμματέας ΝΕ Λήμνου

Λέσβος

Γκουπιδένης Κων/νος

Λογιστής

Καστοριά

Κανελλάκης Γιάννης

Δημοσιογράφος

Β’ Αθήνα

(προτελευταία θέση)

Καρφής Δημήτριος

Δικηγόρος - πολύτεκνος

Ευρυτανία

Λάμπης Χρήστος

Αγρότης

Καστοριά

Λεμονής Γιάννης

Λογιστής

Σάμος

Λιαρόπουλος Λυκούργος

Καθ. Πανεπιστημίου

Β’ Αθήνα

(στην τελευταία θέση - από Δράση)

Μόρτζος Γιάννης

Ηθοποιός

Α’ Αθήνα

Μουντάκης Κώστας

Καθ. Πανεπιστημίου

Χανιά

(στη θέση του Βαλυράκη)

Μπαρμπουνάκης Μπάμπης

Εκδότης

Α’ Θεσσαλονίκης

Μωραΐτη Ευγενία

Γεωλόγος

Β’ Αθήνα

Ντάλτας Κων/νος

Δικηγόρος

Α’ Πειραιά

Ντινάκης Απόστολος

Καθηγητής

Πιερία

Πανταζής Κων/νος

Γραμ. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Θεσπρωτία

Παπαγεωργίου Δημήτρης

Γραμ. ΝΕ

Ιωαννίνων

Παπουλίδης Ιωάννης

Διδάκτωρ

Καστοριά

Ρεσβάνης Κώστας

Αντ. Δικηγορικού Συλλόγου

Α’ Πειραιά

Τζούρτζος Αθανάσιος

Συνταξ. Αστυνομικός

Κιλκίς

Τόγιας Βασίλης

πρ. Βουλευτής

Βοιωτία

Τρέντσιος Κώστας

Γραμ. ΝΕ

Σερρών

Τρίχας Γεώργιος

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Β’ Αθήνα

Τσίντζας Αθανάσιος

Αγρότης

Καρδίτσα

Τσιτσάνης Λάμπρος

Αντιπεριφερειάρχης

Ευρυτανία

Φαμίσης Κων/νος

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ

Τρίκαλα

Χιονίδης Γιώργος

Δικηγόρος

Πιερία

Χριστογιάννης Γιώργος

Γιατρός

Αιτωλοακαρνανία

Ψάρρας Θανάσης

Αθλητής βόλεϊ

Γρεβενά

Ψήμμα Μαρία

Γραμ. ΝΕ Λέσβου

Λέσβος



Σημειώνεται ότι ζήτησαν και μπαίνουν στην τελευταία θέση στην Β’ Θεσσαλονίκης ο πρώην Βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης και στην Πέλλα ο πρώην βουλευτής Βασίλης Γιουμτζίδης

Οι λίστες είναι περίπου ίδιες, τουλάχιστον όσον αφορά τους εκλεγμένους βουλευτές και τους πρώτους επιλαχόντες, ενώ θεαματικές αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη. Ήδη, πάντως, τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και οι Σήφης Βαλυράκης, Μιχάλης Παντούλας, Χρήστος Κατσούρας και Ηλίας Καρανίκας.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο δίλημμα που στελέχη του διατυπώνουν «καταγγελία της δανειακής σύμβασης και απομόνωση της χώρας, ή αναθεώρησή της και ελπίδα για τη χώρα». Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από συνάντησή του με περίπου 200 συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος στην Ιπποκράτους, θα συναντήσει τους κοινωνικούς φορείς και δη τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο και την κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης, τη σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κ.ά.

Το πρόβλημα... στέγασης στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τους εργαζόμενους στην Ιπποκράτους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι σε μεγάλο βαθμό, ορατό εμφανίζεται το ενδεχόμενο το κόμμα να μείνει... άστεγο. Αιτία η καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων - που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται επικίνδυνα - για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους 22. Τα πάντα, όμως, φέρονται να εξαρτώνται από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Οι επιτελείς του κόμματος διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία έξωσης του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους, ή οτιδήποτε ανάλογο, όμως το γεγονός της καθυστέρησης στην πληρωμή των ενοικίων παραμένει και το ενδεχόμενο γρήγορα να βρεθεί στον... δρόμο είναι υπαρκτό. Ήδη, καλά γνωρίζοντες στο ΠΑΣΟΚ, παραδέχονται ότι τυχόν περαιτέρω συρρίκνωση του εκλογικού του ποσοστού θα επιδεινώσει τα πράγματα, καθώς το κόμμα δεν θα είναι σε θέση να συντηρεί καν ένα τόσο πολυτελές κτίριο (βιοκλιματικό, με σάουνες και υπερσύγχρονα γραφεία) λόγω έλλειψης ρευστού στα ταμεία του. Η λύση δεν έχει βρεθεί, με τις πρώτες φωνές περί... επιστροφής στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, να έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται, μαζί με τις αιχμές για την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου που χρεοκόπησε το κόμμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v