Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δόθηκαν στις τέσσερις τράπεζες τα €18 δισ.

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έλαβαν τα 18 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δόθηκαν στις τέσσερις τράπεζες τα €18 δισ.
Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια συνολικού ύψους € 18 δισ., αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα κεφάλαια αυτά αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα και ταυτόχρονα οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας, προσθέτει η ανακοίνωση. 

Τα 18 δισ., τα οποία δίνονται υπό τη μορφή ομολόγων του EFSF, θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή βάση της Εθνικής, της Πειραιώς, της Εurobank και της Alpha Βank.

Η Εθνική λαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο από τα κεφάλαια του ΤΧΣ,  7,43 δισ., και την ακολουθούν η Πειραιώς με 4,7 δισ., η Εurobank με 3,97 δισ. και η Αlpha Bank με 1,9 δισ.

---Η ανακοίνωση του Τ.Χ.Σ.

Την 28η Μαΐου 2012, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της προκαταβολής κεφαλαίων σε τέσσερις τράπεζες, εν όψει της συμμετοχής του στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τους.

Το συνολικό ποσό των €18 δισεκατομμυρίων με τη μορφή ομολόγων του EFSF μεταφέρθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως ακολούθως:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ

€ 7.43 δισ.

Alpha Bank ΑΕ

€ 1.90 δισ.

EFG Eurobank Ergasias ΑΕ

€ 3.97 δισ.

Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ

€ 4.70 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v