Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άκρως επιβαρυντικά τα νέα στοιχεία για τον Άκη

Αποκαλυπτικά και άκρως επιβαρυντικά για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και κάποιους εκ των συγκατηγορούμενων του στην υπόθεση του "μαύρου χρήματος" είναι τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Άκρως επιβαρυντικά τα νέα στοιχεία για τον Άκη
Αποκαλυπτικά και άκρως επιβαρυντικά για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και κάποιους εκ των συγκατηγορούμενων του στην υπόθεση του "μαύρου χρήματος" είναι τα έγγραφα και τα παραστατικά που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά όσον αφορά την συμμετοχή του στις υπεράκτιες εταιρείες για τις οποίες ο ίδιος απολογούμενος έχει υποστηρίξει οτι δεν γνωρίζει τίποτα. Εκτός από σημειώσεις και αντίγραφα εμβασμάτων προς την εταιρεία Βluebell η οποία ενεπλάκη στην ροή του μαύρου χρήματος από τους Tor M1, στοιχεία βρέθηκαν και για την λιβεριανή εταιρεία P&A Investment εν ονόματι της οποίας κόπηκαν εξι τουλάχιστον επιταγές 16.200.000 ελβετικών φράγκων από τον Λιβανέζο Al Jahad Fouad.

Στοιχεία βρέθηκαν και για την εταιρεία Torcaso ,καθώς στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου κατασχέθηκαν τοπογραφικά 31 ακινήτων που είχαν ως εργοδότη την Torcasso. Επιπλέον σε φάκελο με την σημείωση "Ber Bau Project" βρέθηκαν 13 κατόψεις ακινήτου στο Βερολίνο , αξίας 4.617.000 ευρώ.

Δεκάδες είναι οι επιστολές και οι ενημερώσεις από ξένες τράπεζες σχετικά με κινήσεις λογαριασμών , ενώ έχει κατασχεθεί και ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση και ξαδέλφου του πρώην υπουργού κ. Νίκου Ζήγρα με την ελβετική δικηγορική εταιρεία NIEDERER KRAFT & FREY, η οποία μεταξύ άλλων χειρίζεται λογαριασμούς της Drumillan, εταιρεία που είχε μεσολαβήσει στην υπόθεση των Τοr M1.

Εντωμεταξύ, στα έγγραφα που κατασχέθηκαν εντοπίστηκε δακτυλογραφημένη σελίδα με την υπερασπιστική τακτική που θα ακολουθήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος εφόσον ασκηθεί τελικώς δίωξη σε βάρος του. Μάλιστα ο πρώην υπουργός φαίνεται να έχει μεριμνήσει και για την υπερασπιστική τακτική συγκατηγορουμένων του.

Σε νομικό επίπεδο , οπ πρώην υπουργός σχεδιάζει να υποστηρίξει ότι το ξέπλυμα συνδέεται άμεσα με την δωροδοκία η οποία όμως έχει παραγραφεί και συνεπώς - κατα την κρίση του- υπάρχει δικονομική ακυρότητα.

Εν συνεχεία επισημαίνεται " είναι πολύ σημαντικό και σωτήριο για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με την βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμέτοχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί δίωξη , μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ."

Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ότι απαιτείται θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση. την μεγάλη και τελική μάχη , διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας".

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οι καταχωρήσεις για ραντεβού με πολιτικούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους είναι πολλές στα οκτώ συνολικά ημερολόγια που κατασχέθηκαν στο γραφείο του. Την επίμαχη περίοδο , το 2002 ο κ. Τσοχατζόπουλος σημειώνει δύο ραντεβού με πρωταγωνιστές της υπόθεσης της Siemens.

Συγκεκριμένα, στις 28 Μαίου ο κ. Τσοχατζόπουλος γράφει "ραντεβού με Χριστοφοράκο" και μόλις τρείς ημέρες μετά , καταγράφεται ραντεβού με έτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Τέλος, μεταξύ άλλων εγγράφων εντοπίστηκε μια δήλωση αναγνώρισης χρέους 200.000 ευρώ που υπογράφει προς τον κ. Τσοχατζόπουλο ο συγκατηγορούμενό του Γ. Σαχπατζίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v