Βενιζέλος: Ανοικτοί στην πρότασή μας οι Ευρωπαίοι

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι φιλικοί και ανοιχτοί στην πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Γερμανό ομόλογό του.

Βενιζέλος: Ανοικτοί στην πρότασή μας οι Ευρωπαίοι
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι φιλικοί και ανοιχτοί στην πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση με τα έξι σημεία στην συνάντηση με τους 27 ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

"Τα σημεία που η τρόικα απέρριψε, στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που είχαμε, τώρα μπορούμε να τα επαναφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ποια είναι τα σημεία αυτά και πώς μπορούν τώρα να πειστούν οι Ευρωπαίοι" υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος

"Τώρα, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πιστεύω ότι όλοι θα είναι πιο ανοικτοί, πιο καλόπιστοι, πιο ορθολογικοί, έτοιμοι να ακούσουν, έτοιμοι να συναποφασίσουν μαζί μας ένα ασφαλές μέλλον, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη" πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μετά τη συζήτηση που είχαμε στο Παρίσι χθες με τον Φρανσουά Ολάντ, συνεχίζω σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την ενημέρωση των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων για την κατάσταση στην Ελλάδα και για τη λύση που μπορεί να βρεθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημά της, να σπάσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας και να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να βγει δυνατή, αυτοδύναμη ξανά, θεσμικά ισότιμη στην Ευρώπη, προς όφελος των Ελλήνων και προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Οι συζητήσεις που έχω με τους ηγέτες πολλών κομμάτων είναι φιλικές, είναι πρακτικές. Το αφτί τους είναι ανοικτό σε αυτά που λέμε. Αυτή είναι η εντύπωση που είχα από τις συναντήσεις μου με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Γερμανό ομόλογό μου.Θα δω τον Πορτογάλο ομόλογό μου σε λίγο.

Θα κλείσω τις συναντήσεις μου αυτές με τον νέο Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος θα ενημερωθεί και για όσα είπαμε με τον Φρανσουά Ολάντ. Και στη συνάντηση με τους 27 ηγέτες θα παρουσιάσω την ολοκληρωμένη πρόταση με τα έξι σημεία, την πρόταση για την παράταση του χρόνου προσαρμογής. με έναν συμφωνημένο και χρηματοδοτημένο τρόπο, με ασφάλεια, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και με τους Έλληνες ανακουφισμένους από αυτή την πίεση.

Τα σημεία που η τρόικα μας απέρριψε, στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που είχαμε, τώρα μπορούμε να τα επαναφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ποια είναι τα σημεία αυτά και πώς μπορούν τώρα να πειστούν οι Ευρωπαίοι. Αυτά τα είχαμε πει και προεκλογικά, μέσα σε ένα πολύ βαρύ κλίμα.

Τώρα, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πιστεύω ότι όλοι θα είναι πιο ανοικτοί, πιο καλόπιστοι, πιο ορθολογικοί, έτοιμοι να ακούσουν, έτοιμοι να συναποφασίσουν μαζί μας ένα ασφαλές μέλλον, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v