Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hollande: Θα θέσω θέμα ανάπτυξης και ρευστότητας

Ο πόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα του συμφώνου ανάπτυξης και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα κατά τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.

Hollande: Θα θέσω θέμα ανάπτυξης και ρευστότητας
Ο πόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα του συμφώνου ανάπτυξης και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα κατά τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πάντως ότι η άτυπη σύνοδος των Βρυξελλών "δεν θα είναι σύνοδος λήψης αποφάσεων".

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε συνέδριο στις παρυφές της άτυπης συνόδου, ο κ. Hollande προσδιόρισε ότι ο ρόλος της ΕΚΤ εντάσσεται στο θέμα της ανάπτυξης και της ρευστότητας.

"Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τους Έλληνες να παραμείνουν στο ευρώ και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα προσαρμογής", συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Δήλωσε επίσης στη συνέχεια ότι δεν έχει λάβει γνώση για το φημολογούμενο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που φέρεται να εξέδωσε το Eurogroup Working Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, η ομάδα εργασίας του Eurogroup ζήτησε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να ετοιμάσουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την πιθανότητα η Ελλάδα να αποφασίσει την έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας πρότεινε τη χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων της Ε.Ε. για την ώθηση της ελληνικής οικονομίας. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της άτυπης συνόδου της Ε.Ε., ο Jean-Marc Ayrault ζήτησε νέα μέτρα για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή της καταστροφικής εξόδου από το ευρώ.


Rajoy: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ εξέφρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy, λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

"Απλά ελπίζω ότι το Εurogroup δεν θα χρειαστεί να αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό το ζήτημα και ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη" ανέφερε ο κ. Rajoy μετά από συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande. 

O κ. Rajoy ανέφερε ακόμα ότι τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι σκληρά, αλλά θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v