Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Εφιάλτη ζει τώρα η χώρα

Μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν αναμενόμενο το σύστημα εξουσίας να αντεπιτεθεί. «Δεν συγχωρούν το λαό για την επιλογή που έκανε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Τσίπρας: Εφιάλτη ζει τώρα η χώρα
Μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν αναμενόμενο το σύστημα εξουσίας να αντεπιτεθεί. «Δεν συγχωρούν το λαό για την επιλογή που έκανε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι στην επόμενη συνεδρίαση μας, μετά τις εκλογές θα έχουμε πολλαπλασιαστεί, δεν θα χωράμε σε αυτή την αίθουσα», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στις κάλπες μας οδηγεί η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στην υλοποίηση του Μνημονίου.

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι λειτουργεί με περίσσια ανευθυνότητα σε μια κρίσιμη περίοδο πιστωτικής ασφυξίας στην οικονομία. «Ο Σαμαράς έχει ψηφίσει, συνυπογράψει και εγγυηθεί πολιτικά το μνημόνιο. Αντιμέτωπος με την ορμή του λαού μας και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συμπτύξει μέτωπο μνημονικών δυνάμεων με την πλέον συνεπή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, την Ντόρα Μπακογιάννη».

Το προσωπικό του προσκλητήριο αποτελεί πρόσθετη εγγύηση στους δανειστές για εφαρμογή του Μνημονίου, ανέφερε, προσθέτοντας πως: «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού μας ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει από την εφαρμογή του Μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί με το μνημόνιο και δεν είναι ικανοί να ακολουθήσουν την τάση που διαμορφώνεται τώρα στην Ευρώπη. Τους χαρακτήρισε “yes men” της Μέρκελ και του Σαρκοζί.

"Ο Σαμαράς είπε ότι αν κερδίσουμε η χώρα θα ζήσει ένα εφιάλτη και μας χαρακτήρισε ανίκανους και ανεύθυνους. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις ικανότητες και τα πεπραγμένα του ως υπουργού Εξωτερικών. Θα πω όμως ότι εφιάλτη ζει τώρα ο ελληνικός λαός", ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν απαντούν στις προτάσεις μας, υποστήριξε. Ζητήσαμε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών αλλά δεν απάντησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ούτε στο αίτημα να ελέγξουμε το ελληνικό χρέος και πότε δημιουργήθηκε, ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται και δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου και του κατεστημένου. Η επίθεση που δεχθήκαμε ήταν λυσσαλέα και θα πολλαπλασιαστεί, εκτίμησε.

Μας κατηγόρησαν ότι φταίμε εμείς για τα πάντα. Κόμματα και μέσα ενημέρωσης έχουν βάλει μπροστά το σχέδιο «συκοφαντήστε το ΣΥΡΙΖΑ». Τους καλούμε να σταματήσουν. «Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα καταγγέλλουν εμάς ότι καταστρέφουμε τη χώρα», υποστήριξε.

Μας κατηγορούν ότι η πολιτική μας θα οδηγήσει τη χώρα στη δεκαετία του ’50. «Επιστροφή στη δεκαετία του 50 είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου του μνημονίου που υπηρετούν πιστά Βενιζέλος και Σαμαράς», απάντησε, προσθέτοντας ότι ο λαός θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στις 6 Μαϊου, όσοι εκβιασμοί και να υπάρξουν.

Επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων μας

Ολος ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το περνούν από μικροσκόπιο και εμείς έχουμε ευθύνη να το εξειδικεύσουμε ακόμα περισσότερο, ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας ρωτούν αν προτιθέμεθα να κάνουμε προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τις εκλογές. Εχει ενδιαφέρον το ερώτημα, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, δεδομένου ότι έχουν δεσμευτεί για 150.000 απολύσεις. Θα τους καλέσω να πάμε σε ένα νοσοκομείο που έχει 50 ασθενείς και μια νοσηλεύτρια.

Με περισσή ανευθυνότητα διαδίδουν ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα, τα δυο κόμματα. «Να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες. Τις καταθέσεις τις εγγυάται το ελληνικό σύστημα και τις εγγυόμαστε και εμείς με κάθε μέσο που θα διαθέτουμε και από όποια θέση βρεθούμε», υποστήριξε.

Θέλω να επαναλάβω ότι ο λαός μας δείχνει ψυχραιμία και ωριμότητα. Αυτοί που δεν δείχνουν ωριμότητα δεν είναι οι μικροί αποταμιευτές αλλά τα μεγάλα συμφέροντα, σημείωσε, καλώντας τις άλλες παρατάξεις να σταματήσουν το «βρώμικο πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε ζητώντας λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v